Zorgprogramma

Voor wie?

Dit zorgprogramma is bedoeld voor mensen die klachten hebben van het bewegingsapparaat, die worden verwezen naar de fysiotherapeut. De meest voorkomende klachten betreffen lage rugpijn, nek- en schouderklachten en pijn in de knie.

Door wie?

Samenwerking tussen de huisartsen en fysiotherapeuten gevestigd in gezondheidscentrum Stevenshof.

Wat houdt het zorgprogramma in?

U wordt door de huisarts naar de fysiotherapeut verwezen en krijgt een verwijsbrief mee. Ook is het mogelijk dat u op eigen initiatief naar de fysiotherapeut gaat. Het streven is om binnen 2 weken de fysiotherapeutische behandeling te starten. Bij spoed neemt de huisarts zelf contact op met de fysiotherapeut.  De fysiotherapeut stelt samen met u een behandelplan op. De behandeling vindt plaats volgens de richtlijnen van de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap).

Eens in de 6 weken hebben huisarts en fysiotherapeut overleg. Hierin wordt gesproken over de vorderingen van de behandeling en wordt besproken of het behandelplan moet worden gewijzigd. Binnen 1 week na afronding van de behandeling maakt de fysiotherapeut een verslag voor de huisarts of zo nodig voor de specialist.