Welzijn Op Recept

Op 12 februari 2016 is het project Welzijn Op Recept gestart. Dit project is een samenwerking tussen de huisartsenpraktijken in de Stevenshof, het Sociaal Wijkteam, RadiusKwadraad en GGD-Hollands Midden.

Het doel van het project is om patiënten met klachten als piekeren, sociaal isolement, somberheid, overbelasting, verveling of angstklachten te kunnen verwijzen naar een Welzijnscoach voor een Welzijnsrecept. Die zal dan, samen met de cliënt, kijken naar een passend Welzijnsarrangement in de wijk. Dit kan op verschillende gebieden zijn: sociale activiteiten ondernemen, bewegen met elkaar, iets nieuws leren, of bijvoorbeeld samen dingen ondernemen. De Welzijncoach zal hierbij begeleiding bieden.

Interesse in dit project? Maak een afspraak bij de huisarts of de praktijkondersteuner in de praktijk; zij zullen u verder helpen.

Zie verder voor meer informatie de website hierover: http://welzijnopreceptleiden.nl/

Stevenshof Vitaal

Stevenshof Vitaal is een grootschalige samenwerking tussen de bewoners, zorg- en welzijnsorganisaties, de gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid en ondernemers uit de wijk. Het doel is om in de Stevenshof gezamenlijk een beweging in gang te zetten die zich richt op een sociale en gezonde wijk waar iedereen (van jong tot oud) prettig kan leven.

Gedurende drie en een half jaar (juli 2018 – december 2021) werken bewoners, organisaties en ondernemers in de wijk, de gemeente Leiden en Zorg en Zekerheid intensief samen aan een gezonde, vitale en sociale wijk. Daarbij gaat het over gezond(ere) voeding en beweging, maar ook over ontspanning, meedoen in de wijk en voor elkaar zorgen.

Zie voor meer informatie: https://stevenshofvitaal.nl/

Wijkprogramma Stevenshof

In de Stevenshof – Huis van de Buurt is altijd iets te beleven. Gemeente Leiden bouwt samen met sociale partners Incluzio, SOL, en BuZz aan een sterke Sociale Basis in Leiden. Hiervoor is een wijk-progammaboekje ontwikkeld. Via deze link kan je hem ook digitaal inzien.
https://www.wijkprogrammaleiden.nl/bladerboekjes/stevenshof/

 

Buren

Op de website eengoedebuur.nl is meer te vinden over contact met buren: iets voor elkaar betekenen, samen activiteiten ondernemen. Maar ook wat er kan als het contact minder goed is.

 

Zie voor meer informatie de website