Wat is MijnGezondheid.net?

Via MijnGezondheid.net kunt u eenvoudig en snel allerlei zaken online regelen met uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente.

U kunt online afspraken maken, vragen stellen, herhaalrecepten bestellen en labuitslagen inzien. Daarnaast is het mogelijk een samenvatting in te zien van uw persoonlijke medische dossier, inclusief uw medicijngebruik. Zo heeft u altijd en overal inzage in uw eigen gezondheid. En gaat u op reis? Neem dan een uitdraai mee van uw medicatiepaspoort.

Onze praktijk heeft voor iedereen van 16 jaar en ouder de mogelijkheid om in te loggen op MijnGezondheid.net gecreëerd. Het account wordt actief als u inlogt; tot dat moment is het account inactief (en wordt het dus nergens voor gebruikt).

De belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  • Goed beveiligd, persoonlijk zorgdossier
  • Praktijk 24/7 bereikbaar
  • Online een afspraak maken
  • Vraag stellen via het e-Consult
  • Herhaalrecepten aanvragen
  • Medicatiepaspoort inzien en afdrukken
  • Onderzoeksresultaten bekijken
  • Uw eigen medisch dagboek

MijnGezondheid.net is makkelijk en betrouwbaar! Vraag naar de mogelijkheden bij uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente en ontdek zelf het gemak van MijnGezondheid.net.

Kijk op de website www.mijngezondheid.net voor meer informatie. Of bekijk hieronder het youtube-filmpje.

Mocht u tegen problemen aanlopen in het gebruik van dit portaal, dan horen wij het graag. We zullen dan ons best doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Privacy

Om er voor te zorgen dat uw gegevens goed beveiligd zijn, logt u in op MijnGezondheid.net met uw DigiD met sms-verificatie of de DigiD-app. Heeft u nog geen DigiD met sms of DigiD-app? Ga naar www.digid.nl om het aan te vragen.

 

 

 

 

MedGemak

Ook kunt u gebruik maken van de MedGemak-app. Deze app is gekoppeld aan het patiëntenportaal MijnGezondheid.net.

Als praktijk vinden wij het regelen van uw online zorgtaken zeer belangrijk. Met de app kunt u nu nog eenvoudiger online uw zorgtaken regelen waar en wanneer het u uitkomt. MedGemak biedt onder andere de mogelijkheid om online een afspraak te maken in de praktijk, vragen te stellen aan uw zorgverlener en herhaalrecepten te bestellen voor uw medicatie.

Voordat u met de app kunt starten, moet u de app koppelen aan uw MijnGezondheid.net-account. Dit doet u door eenmalig in te loggen met uw DigiD met sms code of via de DigiD app. Daarna kunt u inloggen met een 5-cijferige pincode. Op de website www.mijngezondheid.net vindt u extra uitleg over MedGemak-app zoals instructievideo’s van de functionaliteiten die u kunt raadplegen, veelgestelde vragen en een folder met instructies hoe u zich kunt aanmelden en registreren. We hopen dat u wilt starten met de app MedGemak om hiermee nog makkelijker uw zorgtaken te regelen.

 

 

 

 

Online afspraak maken

Wij zijn in de praktijk gestart met de mogelijkheid om online een afspraak te maken met uw huisarts en/of met de assistente.

Het maken van een afspraak kan via het patiëntenportaal op de website https://www.mijngezondheid.net/ of door gebruik te maken van de MedGemak-app.

Via deze website kunt u een account aanmaken, waarmee er online een afspraak bij de huisarts en/of de assistente gemaakt kan worden. U kunt via dat portaal trouwens nog diverse andere dingen regelen, zoals een e-Consult met de huisarts aanvragen, uw bloedwaarden inzien en een medicatiedossier inzien.

Het maken van een online afspraak kan niet voor dezelfde dag, en kan niet voor spoedeisende zaken. Hiervoor moet nog steeds zoals gebruikelijk de praktijk gebeld worden. U wordt stapsgewijs door het proces geleid, waarbij de hulpverlener gekozen kan worden, en waarbij een datum gekozen kan worden. Er kan een enkele of een dubbele afspraak gemaakt worden, waarbij de dubbele afspraak bedoeld is voor 2 medische onderwerpen (hier staat 20 minuten voor). Houdt u hier vooral rekening mee. Ook kunt u een aantal typen afspraken bij de assistente inplannen, zoals voor het aanstippen van wratten, het verwijderen van hechtingen, het uitspuiten van oren en nog een aantal andere praktische zaken.