Een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) is een digitaal platform (website of app) waar iedere Nederlander zijn gezondheidsgegevens veilig kan beheren. Dit kunnen gegevens van een ziekenhuis zijn, maar bijvoorbeeld ook van een verloskundige, een huisarts of een apotheek. Ook kunnen mensen eigen gegevens toevoegen (bijvoorbeeld vanuit gezondheidsapps).

Een soort overkoepelend persoonlijk digitaal gezondheidsdossier dus.

Op die manier hebben mensen een vollediger overzicht van hun gezondheidsgegevens, en zijn daardoor beter op de hoogte van hun gezondheid.

Veiligheid is daarbij natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van deze uitwisseling van gegevens. Hiervoor is er het MedMij-afsprakenstelsel afgesproken. Dit is een soort ‘taal’ met regels die de verschillende partijen moeten gebruiken en waar ze zich aan moeten houden. Hierdoor is de veiligheid optimaal gewaarborgd.

Er zijn diverse aanbieders van zo’n PGO. Bij ons in de praktijk adviseren we de PGO van Ivido, vanwege de goede samenwerking met ons computersysteem. Hierin kunnen patiënten hun gezondheidsgegevens ‘inladen’ in hun Persoonlijke GezondheidsOmgeving.

Het aanmaken van een PGO is gratis.

PGO’s zijn nog in ontwikkeling. Wij zijn dan ook benieuwd naar uw ervaringen met de PGO. Als u uw ervaringen wil delen met onze praktijk, stuur dan een e-mail naar huisartsen@gcstevenshof.nl , met als onderwerp ‘Ervaring PGO’. Zo leren wij in de praktijk van uw ervaringen.

 

Er zijn verschillende websites die hier meer informatie over bieden: