Weet u dat een gezonde leefstijl de kans op hart- en vaatziekten verkleint?

Uit onderzoek is gebleken dat door gezonder te eten en meer te bewegen de kwaliteit van leven blijvend verbetert. Wij willen wijkbewoners/patiënten met de diagnose ‘Risico op hart- en vaatziekten’ op een nieuwe manier ondersteunen om zelf aan uw gezondheid te werken. Deze nieuwe manier heet Stevit en is een van de initiatieven van Stevenshof Vitaal.

Als u meedoet aan Stevit krijgt u twee jaar lang gratis een app, een bloeddrukmeter, een digitale weegschaal en een stappenteller. Hiermee monitort u uw gezondheid en kunt u zelf keuzes maken om uw leefstijl aan te passen. De meetgegevens gaan ook digitaal naar de huisartsenpraktijk. De praktijkondersteuner van de huisarts begeleidt u en geeft u goede adviezen over leefstijlaanpassingen op het gebied van bijvoorbeeld bewegen of gezond eten.

Voor wie?

U kunt meedoen als u patiënt bent van Huisartsenpraktijk Stevenshof in Leiden en de diagnose ‘risico op Hart- en vaatziekten’ heeft. Ook heeft u een smartphone nodig waarop de digitale apparatuur draadloos via een app contact maakt.

Meer informatie of meedoen?

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op de website van Stevenshof Vitaal. Heeft u nog vragen? Onze praktijkondersteuner Roos beantwoordt ze graag!