Telefoon

071 – 531 9328

E-mail

info@fysiotherapiestevenshof.nl

Website

www.fysiotherapiestevenshof.nl

Openingstijden

op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur

op maandag en donderdag ook van 18.00 tot 20.00 uur

op zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur

Afspraak maken

Het best bereikbaar van 8.30 tot 13.00 uur.
Buiten deze tijden nemen wij de telefoon zoveel mogelijk op, u kunt een bericht achterlaten op het antwoordapparaat, u wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Fysiotherapie Stevenshof te Leiden is OPEN voor fysiotherapeutische zorg in de praktijk of aan huis:


Fysiotherapeutische zorg in tijden van Corona is per 11 mei weer mogelijk.
 Dit gaat gepaard met extra hygiënemaatregelen en daar waar noodzakelijk ook persoonlijke beschermingsmaatregelen.

De volgende maatregelen zijn voor u van belang:

 • Wij vragen u om precies op tijd te komen en indien u te vroeg bent buiten te wachten Wij houden met onze planning rekening om de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden.
 • Daarnaast vragen wij u om bij binnenkomst van de behandelkamer om eerst uw handen te wassen.
 • U wordt verzocht om een groot badlaken en nog een andere handdoek mee te nemen, zodat de behandelbank goed afgedekt kan worden.
 • Wij vragen u om een mondkapje te dragen in de wachtkamer en de openbare ruimtes van het gezondheidscentrum.

U mag niet komen als:

 • u luchtwegproblemen zoals hoesten of ademhalingsproblemen heeft ervaren in de afgelopen 14 dagen.
 • u koorts heeft (38 graden of hoger).
 • u de afgelopen 14 dagen in contact bent met een bevestigde Corona patiënt.
 • u verkoudheidsverschijnselen heeft of zich niet helemaal lekker voelt.
 • u of één van uw huisgenoten in afwachting is op de uitslag van een Corona test.
 • u zelf Corona heeft.
 • Indien u Corona heeft  gehad mag u weer komen als u 48 uur klachtenvrij bent!

Wij zijn ’s ochtends telefonisch het beste te bereiken. U kunt ten aller tijden een voicemailbericht achterlaten. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Meer informatie leest u hier.

 

Revalidatie na Corona.

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van longproblematiek en nu ook speciaal revalidatie na Corona. In ons team van fysiotherapeuten zijn Caroline Damen en Wilma Belt de specialisten bij longproblematiek. Lees meer…

Een leuke thuis work out video

Sporten helpt om de kans te verkleinen op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische aandoeningen. Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus staan bewegen en sporten onder druk. Mensen moeten in isolatie of mogen alleen voor het hoognodige naar buiten, zoals werk of boodschappen doen. Ook een frisse neus halen noemde minister-president Mark Rutte tijdens een persconferentie als een van de redenen om naar buiten te gaan.

Als je je goed voelt, kun je ook binnen een goede workout doen.Is niemand in je huis ziek en je voelt je verder goed, dan kun je naar buiten, waarbij je wel op 1,5 meter afstand van anderen moet blijven. Onze (kinder) fysiotherapeute Anne Koets heeft een ‘thuis work out’ gemaakt, welke u kunt vinden via deze link.

 

Algemeen

Fysiotherapie Stevenshof is gevestigd in het gezondheidscentrum Stevenshof in Leiden. Fysiotherapie Stevenshof is een praktijk voor fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie en handfysiotherapie.
Onze praktijk heeft veel gespecialiseerde fysiotherapeuten welke onder andere expertise hebben in revalidatie na operaties, botbreuken, neurologische aandoeningen, longaandoeningen, hart- en vaatziektes of kanker. Wij bieden daarnaast ook gespecialiseerde zorg voor ouderen, mensen met stress klachten, chronische pijn of slaapproblemen.

Wij bieden persoonlijke en op maat gemaakte zorg voor jong en oud voor alle mensen uit de Leiden en omstreken.  Het team heeft de passie om samen met u toe te werken naar een goede gezondheid, met behulp van een multidisciplinaire aanpak in een persoonlijke en betrokken sfeer.

De praktijk wil de klant een breed curatief en preventief paramedisch aanbod garanderen. De fysiotherapeuten werken daarbij nauw samen met andere paramedische disciplines binnen het multidisciplinaire gezondheidscentrum en er wordt buiten het centrum samengewerkt met andere zorginstanties zoals thuiszorg en revalidatiecentra. Met het gezondheidscentrum streeft Fysiotherapie Stevenshof naar een optimale zorg voor de klant, niet alleen door het bieden van een breed zorgaanbod maar ook door snelle doorverwijzing en onderlinge consultatie wanneer dat nodig is. Doordat wij met alle specialisten onder een dak zitten kunnen wij de zorg optimaal afstemmen op uw situatie.

De missie van Fysiotherapie Stevenshof is het aanbieden van een totaalpakket aan fysiotherapeutische zorg middels het bieden van verbijzonderingen/specialisaties/netwerken binnen en buiten de praktijk.
Door de vele specialisaties van onze therapeuten hebben we voor de meeste klachten een specialist in huis, zodat u voor uw klachten altijd de optimale behandeling krijgt.

 

Laatste fysiotherapie nieuws

Fysiotherapeutische zorg weer mogelijk

14 mei 2020

Per 11 mei zijn de maatregelen betreft Corona weer soepeler geworden. De fysiotherapeutische zorg mag weer veilig en verantwoord opgebouwd worden. U kunt weer bellen voor een reguliere fysiotherapeutische afspraak. Indien u vanwege gezondheidsklachten niet naar de praktijk kunt komen, is een afspraak middels videobellen nog steeds een mogelijkheid. Voor behandelingen op de praktijk hanteren … Vervolgd

Fysiotherapie Stevenshof: Corona update 1 mei

2 mei 2020

1 mei 2020: Groen licht voor de fysiotherapie om veilig en verantwoord op te schalen. Gisteren is er vanuit het ministerie groen licht gegeven om naast de medische noodzakelijke fysiotherapie ook veilig en verantwoord op te bouwen voor de reguliere fysiotherapeutische zorg in de praktijk en aan huis. Hierbij volgen wij het stappenplan van onze … Vervolgd

Sport en beweegadviezen in tijden van Corona

24 april 2020

Nu we met zijn allen thuis moeten blijven, is het extra belangrijk om voldoende te bewegen. Dat helpt om gezond, fit en vrolijk te blijven. Amsterdam UMC heeft samen met NOC*NSF, KNVB en de Vereniging voor Sportgeneeskunde adviezen opgesteld om de komende weken veilig en verantwoord te sporten. Sporten helpt om de kans te verkleinen … Vervolgd

Alle nieuwsberichten