Specialisatie:

  • Fysiotherapie
  • Psychosomatische fysiotherapie
  • Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten –>ALK (voorheen SOLK)
  • Traumatherapie
  • Fysiotherapie bij bekken(bodem)klachten
  • Leefstijlcoach

In 1990 is Annemarie afgestudeerd als fysiotherapeute. Ze heeft eerst ervaring opgedaan in de algemene fysiotherapiepraktijk, de psycho-geriatrie en vooral in de behandeling van bekkenproblemen in en rond de zwangerschap.

Ze heeft gewerkt in het Spine & Joint Centre in Rotterdam, waar de multidisciplinaire aanpak rond de bekken-patiënten haar bijzonder aansprak. Haar interesse is toen steeds meer gegroeid naar de coping van pijn (hoe ga je met pijn om), naar de pijnbeleving en de impact van pijn op het dagelijks leven.

Ze heeft de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut (IPT in Amsterdam) gevolgd en vanaf die tijd veel ervaring opgedaan met psychosomatische klachten. Later is haar interesse voor aanhoudende lichamelijk klachten (ALK) gegroeid, en heeft ze hier aanvullende cursussen voor gedaan.

Daarnaast heeft ze ook cursussen gedaan op het gebied van klachten als gevolg van een trauma. Een doorgemaakt trauma, recent of uit het verleden, kan voor langdurige aanhoudende lichamelijke klachten zorgen. Met de methode Somatic Experience https://traumanet.nl/info/somatic-experiencing/ en ReAttach, https://reattachacademy.com/nl/over-reattach/ wordt de therapie gericht op de effecten van een trauma die zich in ons lichaam manifesteren. De focus van de behandeling ligt op het (h)erkennen van de sensaties die zich in ons lichaam bevinden. Door het laten ervaren welke sensaties (bijv angst, verdriet, boosheid ) zich in het lichaam afspelen wordt een ingang gemaakt tot verwerking van trauma.

Ze vindt het inspirerend om de kern/stressor van het probleem te zoeken en hiermee aan de slag te gaan. Soms kan een proces snel gaan en  soms heeft het meer tijd nodig. Annemarie ziet het als uitdaging om een stukje mee te gaan in het proces. Ze vindt het leuk om handvatten te bieden en om  iemand zijn/haar lichaam weer bewust en veilig te laten voelen, zodat iemand weer in contact komt met zijn lijf. Daarnaast vindt ze het een uitdaging om te zoeken of iemand open staat voor een andere visie/veranderingen en hierdoor ander gedrag  in te zetten in de context van werk/privé.

Ze doet o.a. aan zwemmen in de zee, golfen en yoga.

Behandeling:

Ze werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.