Wat is fysio-fitness?

Fysio-fitness is een vorm van fitness onder persoonlijke begeleiding binnen de fysiotherapiepraktijk. Er wordt een programma opgesteld dat rekening houdt met uw persoonlijke wensen, uw conditie, trainingsbelasting en klachten.

Waarom fysio-fitness?

Mensen die meer bewegen zijn minder ziek, voelen zich fitter en meer ontspannen, slapen beter en hebben een betere spijsvertering.
Uw spieren en gewrichten blijven soepel en sterk zodat u minder last heeft van klachten. Door regelmatig uw spieren en gewrichten te trainen voorkomt u dat u klachten krijgt, of dat klachten terugkomen. Dit geldt zowel op korte als op lange termijn.
Daarnaast heeft u door een regelmatige training  minder kans op chronische ziekten als artrose, diabetes en een hartinfarct.

Voor wie is fysio-fitness?
Fysio-fitness is voor iedereen geschikt!
Als u na uw fysiotherapiebehandelingen verder wilt gaan met het versterken van de spieren en het trainen van de conditie kunt u hier terecht.

U kunt natuurlijk ook terecht als u wilt voorkomen dat u klachten krijgt.
Daarnaast is het erg geschikt voor mensen die niet veel gesport hebben in het verleden en begeleiding nodig hebben.
Past de sportschool niet goed bij u en wilt u toch aan uw conditie werken, dan kunt u beslist bij ons komen trainen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Voorafgaand aan de training krijgt u eerst een intake waar persoonlijk advies voor de training wordt gegeven. Hierbij wordt rekening gehouden met uw fysieke fitheid, persoonlijke doelen en eventuele klachten. Er wordt samen met u gekeken wat u wilt bereiken en er wordt een trainingsschema op maat gemaakt.
Als u na uw fysiotherapiebehandelingen wilt blijven trainen, wordt het trainingsschema dat uw fysiotherapeut heeft opgesteld verder uitgebouwd. Het wordt aangepast aan uw behoeften en verdere wensen.

Hoe ziet een training eruit?
De training duurt een uur. Tijdens dit uur traint u uw conditie met diverse cardio-apparatuur. De spierkracht traint u met apparatuur en gewichten.
Om een optimaal resultaat te behalen van uw training, is het nodig om tenminste 12 weken te trainen.
Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om de spieren blijvend te versterken en de conditie te verbeteren. Daarom schrijft u zich in voor een periode van drie maanden.
Mocht u tijdens deze periode een training missen, of op vakantie gaan, dan mag u deze gemiste les op een ander moment binnen het kwartaal inhalen, mits u dit tijdig aangeeft.

Tijdens de trainingen wordt er gewerkt in kleine groepen van maximaal 8 personen, waarbij iedereen traint met een individueel programma.
Zo is er wel de gezelligheid van een groep, maar kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen.

Onze fysio-fitness-begeleider is aanwezig in de trainingszaal. Hij helpt u bij de juiste uitvoering van uw oefeningen en geeft adviezen voor een goede opbouw van uw trainingsprogramma.

Wat neemt u mee?
De oefeningen kunt u het beste uitvoeren in prettig en makkelijk  zittende sportkleding en schone sportschoenen.
Gebruik van een handdoek, om hygiënische redenen, wordt erg op prijs gesteld.
Verstandig is het om een flesje drinken mee te nemen omdat u tijdens het oefenen vocht verliest dat u tijdig dient aan te vullen.

Wanneer is er training?
U schrijft zich in om op een vaste tijd te komen trainen.
De fysio-fitness wordt gegeven op:

Dinsdag :      18.00 – 19.00 uur en 19.00 – 20.00 uur

Donderdag:   19.00 – 20.00 uur en 20.00 – 21.00 uur

Zaterdag:      10.00 – 11.00 uur en 11.00 – 12.00 uur

Wat zijn de kosten?

1x per week sporten €120 per kwartaal of €470 per jaar.
2 x per week sporten € 225 euro per kwartaal of €890 per jaar.
1 op 1 intake € 30,- (deze kosten zijn eenmalig en verplicht)
Check bij uw verzekering of zij de kosten (gedeeltelijk) vergoeden.

Hoe meldt u zich aan?
U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier