In het buurthuis zijn verschillende beweegactiviteiten te doen.

 

Fitclub.
Wil je bewegen en aan je conditie werken? Meedoen aan een fitclub betekent een pittige training van de spieren, het vergroten van conditie en het aanleren van ontspanningsoefeningen. Er wordt getraind op muziek en o.a. gebruik gemaakt van gewichten.

– Zumba.
Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert.

 

Yoga.
Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen. Alle houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven. Er zijn drie groepen.

 

Hardlopen.
Altijd al willen hardlopen, of wilt u het hardlopen weer oppakken maar loopt u liever samen? Er is een loopgroep die elke donderdag avond om 22.15 uur en zondag avond om 21.00 uur gezamenlijk loopt.
Beginners worden geholpen. De afstand varieert tussen de 5 en 7,5 km.

 

Wandelen.
Samen wandelen is gezellig en gezond.
Op Maandag vanaf 19.30 uur, op de Woensdag vanaf 9.30 uur.
Aanmelden bij: i.stegeman@libertasleiden.nl

 

Vitalityclub.
Elke dag buiten bewegen op uw eigen niveau! Het doel van Vitality Club is mensen gezond en gelukkig oud te laten
worden.Verzamelen in het buurtcentrum, bewegen in het Stevenspark. Aansluitend mogelijkheid voor koffie of thee.
Iedere maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Country dance.
Linedance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst.
Iedere  donderdag in het buurtcentrum. Van 19.30- 20.30 les voor beginners, tot 22.30 uur dansen voor iedereen.
Voor meer informatie: dhr. tom Huyer, tel. 5896156

 

Gyrokinesis.
Bij de Gyrokinesis® bewegingsmethode worden ritmische bewegingen en ademhaling gecoördineerd. Met zittende en staande oefeningen wordt de wervelkolom verlengd om spanning en druk te doen afnemen, tegelijkertijd 18 bevordert het mobiliteit, kracht en flexibiliteit. Gyrokinesis is geschikt voor iedereen die vrijer wil bewegen en kan worden aangepast aan ieders
mogelijkheden.
Meld je aan voor een gratis proefles!
Opgeven en contact wouters.tessa890@gmail.com

 

Wijzigingen voorbehouden. Meer informatie is te vinden op http://eengoedebuur.nl/wp-content/uploads/2019/08/EGB-Stevenshof-actoverzicht-sept-dec2019-online.pdf