Vergoeding

In 2015 wordt de behandeling van de diëtist vergoed vanuit het basispakket. U heeft 3 uren behandeltijd, die via de verzekering worden vergoed. Net als bij andere zorg, die vanuit de basisverzekering vergoed wordt, geldt wel het wettelijk verplichte eigen risico van €375 per jaar. Een vrijwillig gekozen eigen risico kan hoger zijn. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico.

Indien u uw eigen risico nog niet verbruikt heeft, worden de kosten van de diëtist via de zorgverzekeraar in rekening gebracht.

Als u aanvullend verzekerd bent, heeft u mogelijk een vergoeding voor meer uren.

Voordat u naar de diëtist gaat, is het verstandig eerst de polisvoorwaarden of uw verzekeraar te raadplegen. Vergoedingenoverzicht van 2015

Ketenzorg

Voor mensen met een chronische aandoening – Diabetes Mellitus, COPD en/of hart- en vaatziekten – wordt de dieetbehandeling zonder tijdslimiet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit gaat niet ten koste gaat van het eigen risico!

Afspraak afzeggen

Afspraken moeten 24 uur van te voren afgezegd worden. Bij niet (tijdig) afzeggen behoudt de diëtist zich het recht voor de behandeling voor 75% bij u in rekening te brengen. Dit kan door ons (en door u) niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Factureren

Maandelijks worden de nota’s verzonden. De nota gaat rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar als uw zorgverzekering de behandeling vergoed. U krijgt de nota thuisgestuurd als u buiten de voorwaarden van uw verzekering wordt behandeld. Binnenkort komt er een pinsysteem en vragen wij u ter plekke de kosten voor de behandeling te voldoen.

Heeft u vragen over uw nota? Stel ze gerust. Bel mij via 06 – 38 34 40 43.

Tarieven

  • Eerste consult – € 76,25
  • Vervolgconsult – € 32,00
  • Klein consult – € 17,25
  • Toeslag huisbezoek – € 15,00

Dieetkosten aftrekbaar bij de belasting

Sommige dieetkosten zijn bij de belasting aftrekbaar. De vastgestelde bedragen zijn afhankelijk van uw ziektebeeld en de duur van het dieet. U heeft hiervoor wel een dieetbevestiging nodig van uw huisarts of diëtist. Voor meer informatie kunt u terecht bij de belastingdienst. De informatie over het aftrekken van dieetkosten kunt u vinden bij aftrek ziektekosten.

Hulp nodig bij uw voeding en/of dieet?
Bel 06 – 38 34 40 43 of e-mail voor een afspraak.